Кадри показват Пламен Узунов да получава плик от бивш митничар

Кадри показват Пламен Узунов да получава плик от бивш митничар

Президентския секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов е заснет как взима от бившия митничар Петко Петков плик с неизвестно съдържание.

Това е станало на среща в столично заведение, а записите са от охранителни камери са разпространени от сайта "Афера". На видеото се вижда и дата – 19 май.

Бившият шеф на Районната митническа дирекция – София първи пристига в заведението. След пристигането си Узунов взима от Петков двата му телефона и ги оставя заедно със своя върху шкаф встрани. Петков пише нещо на лист и го подава на събеседника си, а накрая на срещата бившият митничар подава на секретаря голям книжен плик.

Петков потвърди пред бТВ за срещата и обясни, че пликът е бил подарък, който е дал на свой стар приятел: "Вътре имаше една бутилка алкохол, ром, и една кутия пури Този човек ми помогна с един контакт за операция, на мен ми правиха трансплантация на черен дроб. Това е от чисто морално от внимание към него, една бутилка и кутия пури".

По думите му телефоните били оставени встрани, за да се зареждат, въпреки че във видеото не се виждат кабели.

"Аз си сядам, пия си кафе, говоря си, за мен приятелството е над всичко. И ако някой търси под вола теле, просто няма да намери това теле, което търси", каза бившият митничар.

От ГЕРБ призоваха Пламен Узунов да даде обяснение за разпространените в интернет кадри, на които се вижда как той получава торба с неизвестно съдържание от бившия митнически шеф Петко Петков.

"Президентството и Узунов трябва да отговорят не на нас, а на цялото общество. Какво е имало в торбата? Подаръците за личните приятели не се ли дават в началото на срещите? Защо двамата с Петков си оставят телефоните на съседната маса? Защо си комуникират чрез писане по лист? Има ли нужда да казвам на какво прилича този сюжет?", каза кандидат-депутатът Тома Биков.

"Не питаме нищо сложно. Кадрите са красноречиви. Възможно ли е да са обсъждали назначения в областните администрации, защото всички помним как Узунов води първото съвещание на областните управители, към които като президентски съветник няма никакво отношение. И за това, и за още много други въпроси, президентската институция дължи отговори", добави Александър Иванов от ГЕРБ.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?