Кайро изненадан от решението на Лондон да прекъсне въздушните връзки с Шарм ел Шейх

Плаж в египетския курорт Шарм ел Шейх

Кайро е изненадан от решението на Великобритания да прекъсне въздушните връзки с Шарм ел Шейх след катастрофата с руския самолет в Синай. Египетският външен министър Самех Хасан Шукри прикани Лондон да не взема прибързани решения, предадоха осведомителните агенции в четвъртък.

"Води се разследване, тъй че не бива да се изпреварват събитията и да се вземат мерки, които може да имат последици", заяви той пред Си Ен Ен. Решението на Лондон може твърде зле да се отрази на туристическия отрасъл в Египет, в който работят множество местни хора.

Говорителят на президентската канцелария в Египет Аля Юсеф също призова британските власти да изчакат официалните резултати от разследването. "Надявахме се да изчакаме официалните резултати, без да вземаме необмислени решения", изтъкна той.

Вчера Лонон заяви, че анулира за близките дни всички полети от Шарм ел Шейх до Великобритания и в обратната посока заради сериозните подозрения на правителството, че падането на руския самолет в Синай е причинено от взривно устройство.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят