Какво можем да очакваме от Самсунг?

Какво можем да очакваме от Самсунг?

Южнокорейският технологичен гигант Самсунг (Samsung) ще представи новия си смартфон Галакси Ноут 9 (Galaxy Note 9), информира "Форбс".

Със сигурност се очакват подобрения прямо предишните устройства, но не и големи промени.

Галакси Ноут 9 вероятно ще бъде усъвършенствана версия на предишния модел, а основните му характеристики няма да бъдат изненада, тъй като вече станаха известни в партньорската мрежа.

Очаква се RAM паметта да остане 6 гигабайта, като повишението до 8 гигабайта бъде отложено за следващата версия, Галакси Ноут 10 (Galaxy Note 10), която ще се появи догодина. Различни опции ще предлагат пространство за съхранение от общо 512 гигабайта. С подкрепата на микро Ес Ди (micro SD) карта от 512 гигабайта паметта на смартфона ще може да побере 1 терабайт информация.

Макар други производители вече да стигат до задна камера с тройна леща, Самсунг вероятно ще отложи и това подобрение за Галакси Ноут 10, предлагайки в тазгодишния модел двойна задна камера и подобрена предна камера.

Галакси Ноут 9 ще продължи да работи с два варианта на чиповата система. Моделите за САЩ ще бъдат оборудвани със СнапДрагън (SnapDragon) на Куалком (Qualcomm), а за останалата част от света - с Ексинос (Exynos).

За батерията се очаква мощност от 4000 милиамперчаса, допълнена с бързо зареждане и мултифункционално зарядно.

За екрана с диагонал 6,38 инча се предвижда технология Супер АМОЛЕД (Super AMOLED), каквато имат и предишните устройства. Той ще запази извитите си ръбове и минимална странична рамка, които станаха запазен знак на южнокорейския производител.

Писалката Ес пен (S Pen) ще остане отличителна характеристика не само между Ноут 9 и останалите големи смартфони (фаблети) от висок клас с Андроид (Android), но и с линията Галакси Ес (Galaxy S).

Споделяне

Още от Бизнес