Калин Георгиев подаде лирична оставка като главен секретар на МВР

Калин Георгиев

Главният секретар на МВР Калин Георгиев обяви официално в четвъртък, че подава оставка от ръководната позиция и напуска системата на вътрешното министерство. Мотивите за нея бяха разпространени от пресцентъра на институцията, а очевидният адресат са неговите вече бивши колеги.

Самата новина за оттеглянето на Георгиев бе съобщена в четвъртък сутринта от новия вътрешен министър Цветлин Йовчев.

Главен комисар Георгиев придружава оставката си със силно лирично обръщение към колегите си от системата на МВР, което публикуваме без промени:

"СКЪПИ КОЛЕГИ,

Подадох заявление за освобождаване от държавна служба в МВР. Този акт не е спонтанен. Обмислям го от много време. Поет ангажимент ми попречи да обявя намеренията си по-рано.

Бих искал да благодаря на всеки един от вас, че имахме честта да служим заедно на България.

Бяхме заедно под дулата на престъпниците край Вакарел и Сливен, не сме се крили един зад друг в Бисер, Ловни дол и при терористичния акт в Сарафово.

В личен план на мен ми предстоят още много битки - трябва да намеря начин да запазя здравето и семейството си - важни приоритети, които съзнателно загърбвах през годините.


Моля да бъда извинен, ако в хода на съвместната ни работа съм обидил някого или съм бил несправедлив.

Винаги ще ви подкрепям.

На всички желая здраве, сили и мотивация да продължите.

Последната ми заповед към вас е да се прибирате невредими при любимите хора!

БЛАГОДАРЯ ВИ!"

Калин Георгиев подава оставка за трети път, като този път намерението да напусне е окончателно. Преди повече от година и половина той поиска да се оттегли заради спорни действия на полицията по време и след размириците в Катуница.

Георгиев подаде оставка и заради побоя над семейство Начкови в Илиенци от началото на 2012 година. И в двата случая оставките му не бяха приети от тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов.

Калин Георгиев е главен секретар на МВР от 2009 година. Преди това той бе директор на националната полиция.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?