Канада работела за безвизов режим с България

Канада работела за безвизов режим с България

"Работим за безвизов режим с Европа, в това число и България", заяви министърът по гражданството и имиграцията на Канада Крис Алекзандър на срещата си с вицепремиера по коалиционната политика и държавната администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в Отава.

Бъчварова е на двудневно посещение в Канада. Това е първа по рода си визита на български министър на вътрешните работи в северноамериканската страна, се казва в съобщение на пресцентърът на МВР.

Алекзандър поясни, че до една година този въпрос може да се разгледа.

В разговорите бяха обсъдени редица добри практики на канадската политика при интеграцията на имигрантите. Бе посочено, че икономическата логика, обществената подкрепа и наличието на гостоприемна местна общност са ключовите елементи в успешното интегриране на имигранти в страната. По думите на вицепремиер Бъчварова, България би могла да се възползва от опита и подхода на Канада при интеграцията на бежанците у нас.

Румяна Бъчварова разговаря и с канадския си колега, отговарящ за обществената сигурност и извънредните ситуации Стивън Блейни. Тя подчерта усилията и мерките на българското правителство по граничния контрол и борбата с чуждестранните бойци.

Румяна Бъчварова посети и канадския парламент, където участва в работен обяд с Групата за приятелство между Канада и България.

Споделяне

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?