Канибалът от Ротенбург осъден на 8 и половина години затвор

Армин Майвес, станал известен като канибала от Ротенбург, бе осъден днес на осем години и половина затвор, предадоха осведомителните агенции. Съдът в град Касел го призна за виновен в убийство. Майвес призна, че през 2001 г. е убил и изял берлинския компютърен инженер Бернд Юрген Брандес, но настояваше че жертвата е дала съгласие за това.

Брандес е отишъл сам в дома на убиеца си

Съдът не удовлетвори искането на прокуратурата за наказание доживотен затвор заради "убийство по сексуални подбуди", но не прие и аргументите на защитата, че убийството е било извършено със съгласието на жертвата и следва да се накаже с най-много пет години затвор.

Четиридесет и две годишният Армин Майвес поместил обява в Интернет "търся мъж, съгласен да бъде изяден". Брандес отговорил на обявата и сам дошъл до дома на убиеца в Ротенбург, близо до Касел. Майвес записал на видеокасета убийството от 10 март 2001 г., а съдът изгледа записа като доказателство по делото.

Казусът шокира германците.

Мейвис разказа пред съда как е намерил жертвата си чрез Интернет и си е уговорил среща.

По време на процеса адвокатът му Харалд Ермел цитира имейл, в който Брандес настоява да бъде убит и изяден. Той е написал:"За мен няма абсолютно никакъв път назад, само напред, между зъбите ти".

Видеозаписът на убийството принуди дори обвинението да приеме, че Брандес е бил убит по собствено желание.

Медиите и наблюдателите не бяха допуснати в съдебната зала докато бе показван записа. Пресата писа, че една жена почти е припаднала по време на филма, показващ как Мейвис говори на сервираната глава на жертвата, докато изкормва тялото, окачено на кука.

Мейвис разказа безпристрастно и спокойно как започнал убийството, като по желание на Брандес първо му отрязал пениса, след това двамата го изпържили и си го сервирали на масата, но не успели да го изядат.

Мейвис каза как са чакали с часове докато Брандес, омаломощен от загубата на кръв вследствие раните си, е изпаднал в безсъзнание.

Тогава Мейвис го е пробол до смърт, нарязал го е на части и е изял 20 килограма от него през следващите месеци, като размразявал порция по порция.

Психиатрите казака, че Мейвис не е бил в умопомрачение и годен да бъде изправен пред съдебен процес.

Канибалът разказа пред съда, че още от пубертета имал фантазии за това как изяжда човек, които го били връхлетели след смъртта на баща му.

Мейвис каза, че съжалява за стореното и че то няма да се повтаря. Допълни, че пише книга.

Повечето германци не могат да повярват, че сред тях живеят канибали, отбелязва кореспондентът на Си Ен Ен. Те не допускат, че подобно нещо може да се случи в чистото, демократично устроено германско общество. Но то все пак се случи.

Споделяне

Още от Свят