Карадайъ: Алтернативата на разделянето е ДПС

Карадайъ: Алтернативата на разделянето е ДПС

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви на митинг в Крепча, че алтернативата на онези, които се опитват да разделят е Движението за права и свободи (ДПС).
На 6 май се проведе традиционният митинг-събор в с. Крепча, община Опака, област Търговище по случай годишнината от мирните протести през 1989 г. в памет на жертвите на т. нар. "възродителен процес", гласи съобщение от пресцентъра на ДПС.

На събитието присъстваха Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заместник-председатели, депутати, кметове и общински съветници.

В началото на своето изказване председателят Мустафа Карадайъ се обърна към събралото се множество на площада в Крепча и от ново припомни повода на митинга.

В емоционалното си слово Карадайъ заяви категорично че „Алтернативата на онези, които се опитват да разделят е Движението за права и свободи. Алтернативата е толерантност и мир. Алтернативата е единство и заедност. Алтернативата е стабилност и сигурност. Алтернативата е Движението за права и свободи”.

Карадайъ акцентира върху основните принципи на ДПС и призова присъстващите да ги отстояват:

„Никой не може нас да ни разделя и всеки един, който се опитва нас да ни разделя - той е наш враг и ние ще се борим против него. Нашата кауза, нашето верую е толерантност и мир стабилност и сигурност в страната, разбирателство със съседите, стабилност и мир в региона”.

Той призова политическите опоненти да се извинят за огромните изречени лъжи и категорично заяви, че Движението за права и свободи ще продължава да отстоява и защитава европейското и демократично развитие.

Председателят Карадайъ очерта опасността от участието на националистите във властта и подчерта ролята на ДПС:

"Движението за права и свободи сме призвани да защитим мира в нашата страна. Ние сме призвани да защитим стабилността на нашата страна да дадем сигурност на всички граждани в нашата страна и най-вече на мюсюлманите. Ние сме призвани да дадем сигурност и стабилност и в региона.”

 

Споделяне

Още от България