Карадайъ: ДПС не е нито скрит, нито явен партньор на тази популистко-националистическа власт

"Ние, ако сме на власт, държавата ще има ясна програма за развитие, a няма да върви по инерция"

Мустафа Карадайъ, сн. БГНЕС

ДПС чества 30 години от учредяването си в събота. 

"До днес движението продължава да води политика в защита на правата и свободите и евроатлантическата ориентация на страната", каза председателят на партията Мустафа Карадайъ, цитиран от бТВ.

"Ахмед Доган организира от затвора мирните протести през май 1989 г., които силно разклатиха тоталитарната власт и ускориха падането на комунистическия режим. Вече 30 г. ДПС отговорно и последователно води своята политика в защита на правата и свободите и евроатлантическата ориентация на страната. Има и съществен принос за членството на България в НАТО и ЕС", каза Мустафа Карадайъ.

"По различен начин ДПС е била силна през годините. ДПС е била силна при сваляне на комунистическия режим, била е силна при установяване на демокрация в България в началото на 90-те. ДПС беше силна с мирния преход. Беше силна и когато участваше във властта в периода 2001-2009 г. ДПС днес е силна дори когато е в опозиция", каза лидерът на движението.

"ДПС няма как да бъде нито скрит, нито явен партньор на тази популистко-националистическа власт. Ние от две години призоваваме системните партии да седнем на масата, за да определим приоритетите, по които да се развива страната. Ние имаме ясна програма за ускорено и догонващо развитие на страната - чиста среда, чисти храни, чиста енергия и включването на свободни граждани във взимането на решения", добави Мустафа Карадайъ.

"10 години държавата върви по инерция и няма как да бъдем на власт. Ние, ако сме на власт, държавата ще има ясна програма за развитие", допълни той.

Споделяне

Още от България