Карбовски: Чеци се притесняваше от несправедлив процес

Подсъдимият за жестокото убийство на 28-годишната Яна Кръстева – Николай Русинов-Чеци, се притеснявал дали ще му бъде осигурен справедлив процес.

 

Това заяви пред Софийския градски съд (СГС) в петък телевизионният водещ Мартин Карбовски, който първи се свърза по скайп с Русинов, още докато той беше издирван от полицията през 2011 г.

 

"Чеци не беше уплашен от това, което е извършил, той не помнеше много. Беше уплашен, че може да му лепнат нещо, което не е извършил. Спомена, че може да тръгне за страна, от която не могат да го екстрадират. Ние се опитахме да разберем къде е", коментира журналистът.

По време на въпросното интервю самият Русинов разказа на Карбовски, че във фаталната за Яна нощ е правил секс с нея под влиянието на сериозно количество алкохол и екстази. Заяви и че нищо не си спомня, но че е сигурен, че не е убил момичето.

Карбовски пък го посъветва да се върне, развивайки хипотетична версия, според която, след като Чеци спал с Кръстева и си тръгнал, дошъл клошар и я убил. Ставаше въпрос за другия обвиняем по делото Пламен Трифонов, от когото обаче впоследствие бяха свалени всички подозрения, тъй като се оказа, че няма нито едно сериозно доказателство срещу него.

Споделяне

Още по темата

Още от България