Касим Дал: ДПС търгува с влияние и крепи ГЕРБ

Касим Дал

Каузата ДПС е изгубена, партията търгува с влияние, крепи ГЕРБ и нещо не прави за избиратели си. Това коментира основателят на Народната партия за свобода и достойнство (НПСД) Касим Дал, който бе част от ръководството на ДПС.

По думите му пред бТВ в неделя партията дява място на хора, които нямат общо с идеите на ДПС. Ткато такива той избори имената на Христо Бисеров, Йордан Цонев и Делян Пеевски.

"Един Делян Пеевски какво общо има с тези отрудени хора, които бяха смачкани по времето на тоталитарния режима и изгонени от България? Делян Пеевски да защитава интересите на тези хора? И още 15 души от т.нар. елит на ДПС са като него", коментира Касим Дал.

Попитан чии интереси защитава Пеевски, бившият представител на Движението за права и свободи обяви: "Корпоративни. ДПС търгува с влияние и това става. Някъде да виждате нещо да са постигнали за хората, които ги избират?".

Той потвърди думите на лидера на БСП Корнелия Нинова от преди ден, че ДПС крепи ГЕРБ. "Особено по места ГЕРБ работи с ДПС и то много добре. Вижте последните разпределения за финансите на общините и ще видите за какво става въпрос. Проверете и в община Търговище", допълни той..

Касим Дал каза още, че НПСД иска оставката на Орхан Исмаилов, който обявил участие в коалицията на Веселин Марешки "Воля - българските родолюбци", без да има решение на ръководните органи за това. "Не можем да бъдем с Марин льо Пен в една коалиция. От крайната левица до крайната десница как да се съберем", обяви Дал.

Споделяне

Още от България

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?