Кирил Ананиев: Не е сериозно през май да се говори за актуализация на бюджета на НЗОК

Кирил Ананиев: Не е сериозно през май да се говори за актуализация на бюджета на НЗОК

Не е сериозно през май да се говори за актуализация на бюджета на НЗОК, каквото е искането на Българския лекарски съюз, каза пред журналисти председателят на Надзорния съвет на НЗОК Кирил Ананиев преди заседанието на надзора. По думите му предстои да се предприемат мерки, даващи ефект върху разходите за лекарства и болнична помощ.

Ще дадем време на новия формат на Надзорния съвет да се запознае със състоянието на НЗОК, за да може да се свали напрежението, добави Ананиев. Той изрази притеснението си, че прокуратурата проверява НЗОК за изплатени средства за болници преди да бъде проверена извършената дейност.

В отговор на въпрос за осигуряването на средства за плакови протези на възрастните хора, Ананиев каза, че на днешното заседание ще се обсъжда тази тема и ще настоява за обяснение защо тази дейност е включена в наредба, но не е включена в Националния рамков договор за 2017 г. Дали ще се осигурят средства за протезите от резерва на касата, Ананиев отговори, че доколкото знае той е разпределен за болниците, за лекарства за домашно лечение и за лекарства за онкологични заболявания.

Споделяне

Още по темата

Още от България