Киро Японеца отново оправдан за незаконно притежание на оръжие

Софийският градски съд с председател Даниела Атанасова потвърди оправдателната присъда на Кирил Киров (Японеца), издадена от Софийския районен съд по обвинението за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси, открити в дома му в квартал "Факултета" при акция на Националната служба за борба с организираната престъпност на 17 септември 2001.

На 14 януари т.г. СРС оправда за незаконно притежаване на пистолет "Макаров" със заличени номера, ловна карабина CZ с изтекло разрешително, 7 броя бойни патрони и един стоп-патрон.

При акцията, при която барети и служители на НСБОП задържаха Японеца и 12 негови приближени, бяха иззети още 76 хил. германски марки и 35 хил. лв. На предния капак на Мерцедеса му полицаите откриха и голямо количество оръжие, за което се оказа, че е законно притежавано.

След акцията от МВР посочиха, че Японеца е една от основните фигури в наркобизнеса. До момента обаче по това твърдение не са събрани доказателства.

Градският съд е отхвърлил искането на защитата на Японеца за отмяна на забраната за напускане на страната, съобщи адвокатът на Японеца Ивайло Найденов.

Още по темата
Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?