Китайка е задържана със зловреден софтуер в голф клуба на Доналд Тръмп във Флорида

Китайка е задържана със зловреден софтуер в голф клуба на Доналд Тръмп във Флорида

Китайка е била арестувана в събота, след като навлязла в голфклуба Мар-а-Лаго, собственост на Доналд Тръмп в щата Флорида, където американският президент прекарвал уикенда. У жената имало няколко телефона, китайски паспорти и флашка със зловреден софтуер, предадоха световните агенции, позовавайки се на съдебни документи.

Юйцзин Чжан казала на разследващите, че пътувала от Китай до Флорида, за да влезе в контакт със семейство Тръмп, по съвет от приятел.

От внесената жалба става ясно, че преди да бъде задържана, жената успяла да получи достъп до комплекса за известно време, като дори няколко пъти минала през агентите на Сикрет сървис, след като им казала, че е член на клуба и иска да използва басейна, и показала паспортите.

Според агентите тя не била в списъка на членовете, но мениджър в клуба сметнал, че е дъщеря на член на клуба. Когато я попитали дали е така, тя не отговорила съвсем ясно, те решили, че не говори добре езика и я пуснали, посочва Асошиейтед прес.

На служителите в голфклуба на китайката също казала, че е член на клуба и обяснила, че е там за проява на китайско-американска асоциация към ООН. Рецепционистката не открила такова събитие в графика и подала сигнал.

При разпита агентите, отговарящи за сигурността на президента, намерили у жената четири мобилни телефона, компютър, хард диск и флашка със зловреден софтуер.

На 32-годишната китайка са повдигнати обвинения в лъжливи твърдения и незаконно проникване на територията на охраняван обект.

Китайката не успяла да се добере до президента, който по това време играел голф в друга част на имението.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?