Китайски турист с откраднат портфейл се озова погрешка в бежански лагер

Китайски турист с откраднат портфейл се озова погрешка в бежански лагер

Китайски турист прекарал близо две седмици в германски миграционен център, след като погрешка кандидатствал за статут на бежанец, съобщи "Гардиън".

Случката станала в Хайделберг. 31-годишният Ли искал да подаде сигнал, че му е откраднат портфейла, но не знаел езика и вместо в полицията, попаднал на миграционната служба. Там попълнил документите, които му дали. След това служителите му взели паспорта и пръстови отпечатъци.

Направили му и медицински преглед.

След това го натоварили в автобус с мигранти и ги отвели на 360 км - в бежански център в Дюлмен, близо до Дортмунд. Дали му храна и джобни пари. Китаецът междувременно се опитвал с гугъл преводач да уведоми властите за грешката, успял да си преведе изречението "Искам да отида на екскурзия в чужбина".

Чак на 12-ия ден се появил служител към Червения кръст, който говорел мандарин.

"Беше толкова различен от другите - много, много безпомощен. Той просто правеше това, което му казваха да прави", разказва Кристоф Шлютерман.

Станало ясно, че азиатецът просто искал да разгледа Германия, Италия и Франция.

Най-накрая заявлението за искане на убежище било спряно и Ли продължил обиколката си из Европа. Напускайки Германия, казал, че си е представял Европа по малко по-различен начин.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?