Клиенти на НАП могат да превеждат данъци и вноски без такса

Клиенти на НАП могат да превеждат данъци и вноски без такса

Клиентите на НАП, които притежават банкови карти Mastercard и Maestro, както и Bcard на БОРИКА, вече могат да превеждат без такси както дължимите данъци и осигурителни вноски, така и задължения към други институции, събирани от приходната агенция, съобщиха от НАП. По-късно през годината се очаква и собствениците на карти Visa също да имат достъп до тази услуга.

Плащането на данъци и вноски без такса може да стане чрез новата услуга на НАП, достъпна чрез портала за електронни услуги, която функционира денонощно. Без такси клиентите на НАП могат да преведат задълженията си и чрез инсталираните ПОС терминали на работните места в салоните за обслужване на агенцията.

Друго предимство на картовите преводи чрез "виртуален ПОС терминал" и физическите ПОС терминали на НАП е незабавното отразяване на плащането в данъчно-осигурителната сметка на клиента. Това означава, че задълженията се погасяват на момента, а не за 24 или повече часа, както е при традиционните банкови преводи.

От НАП обръщат внимание, че когато се плащат задължения към други институции или задължения, които са в процес на принудително изпълнение, погасяването им се отразява след допълнителна обработка и разпределение и отнема повече време. 

Споделяне

Още от България