КНСБ е против приватизацията на Пловдивския панаир

Синдикалната организация на КНСБ в Пловдивския панаир се е обявила категорично против приватизацията на дружеството, съобщава Агенция "Фокус", като се позовава на Радио "Пловдив".

Синдикалистите смятат, че дружеството е призвано да обслужва приоритетно държавните икономически интереси и развитието на българската индустрия и затова настояват държавата да запази дял, не по-малък от 75%.

Акционери могат да бъдат също общината и утвърдени браншови организации, се казва в становище на структурата на КНСБ в панаира. В него се настоява техен представител също да участва в комисията по изработване на стратегия за развитие на дружеството.

На 18 февруари "Международен панаир - Пловдив" бе изваден от списъка на дружествата, акции от които се продават срещу нeпарични платежни средства.

Пловдивкия панаир се намира в забранителния списък за приватизация, което означава, че дружеството може да бъде приватизирано единствено със стратегия, която се одобрява от парламента.

Стратегията ще се изготвя от работна група, която включва представители на Министерството на икономиката, Министерството на финансите, Агенцията за приватизация, както и изпълнителния директор на "Международен панаир- Пловдив" ЕАД.

Още от Бизнес

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?