Коледни добавки за пенсионерите може и да се намерят

Няколко дни след като финансовият министър Петър Чобанов обясни, че актуализацията на бюджета не предвижда коледни добавки за пенсионерите, социалният му колега Хасан Адемов съобщи, че е очевидно желанието на правителството да бъдат намерени пари за коледни добавки. Този въпрос обаче предстои да бъде решен през следващите месеци, уточни министър Адемов в кулоарите на парламента.

 

Той припомни, че в този смисъл са били и предизборните ангажименти на БСП и ДПС, които сформираха кабинета на Пламен Орешарски.

 

"Това не би могло да се случи само с обещания, да видим следващата бюджетна процедура и в рамките на нея и на възможностите на Министерството на финансите ще обсъдим този въпрос“, обясни социалният министър.

 

Той уточни, че с днешна дата няма решение на кабинета за коледни добавки на пенсионерите. Всичко зависи от изпълнението на бюджета като яснота ще има в края на годината.

 

Да изчакаме какво ще стане с приходите, с разходите, с предстоящата актуализация на бюджета, все още е много рано за тази тема, каза министър Адемов.

 

Въпросът с коледните добавки на пенсионерите беше поставен от КНСБ пред министър Адемов по време на срещата със социалните партньори в края на юни. Синдикатът настоява възрастните с пенсии до 200 лв. да получат допълнителни пари за Коледа.

Споделяне

Още от България