Конкурсът за "зелени" идеи ClimateLaunchpad удължи срока за участие до 18 май

Снимка: Клийнтех България

Срокът за подаване на документи за участие в най-мащабния международен конкурс за нови "зелени" бизнес идеи – ClimateLaunchpad, се удължава до 18 май, съобщиха организаторите му у нас от Фондация "Клийнтех България".

Основната идея на ClimateLaunchpad е да привлича таланти в сферата на чистите технологии и да им помага да реализират своите решения за справяне с климатичните изменения, както и да изградят бизнес с глобален потенциал.

В ClimateLaunchpad може да участва всеки с идея в сферата на чистите технологии. За да бъдете допуснати до конкурса, е достатъчно да нямате свой собствен бизнес или да имате такъв, но на не повече от 1 година. Другите две условия са идеята ви да не е привлякла средства надвишаващи 200 000 евро, както и все още да не сте продали продукти, решения или прототипи при търговски условия.

В ClimateLaunchpad през 2017 г. се включват над 35 страни от цял свят. Отборите стартират с двудневен Boot Camp и шест Треньорски сесии в предварителна подготовка за националните финали. Топ-3 от всяка страна ще застанат един срещу друг пред международно признато жури на Големия Финал в Кипър през октомври 2017 г.

Най-добрите идеи в света ще спечелят достъп до Climate-KIC Accelerator – единствената акселераторска програма на ЕС, фокусирана върху насърчаването на чистите технологии. Победителят в Големия финал в Кипър ще получи и парична награда от 10 000 евро, вторият – 5 000 евро, а третият – 2 500 евро.

Има и пет тематични награди, които участниците могат да спечелят в категориите "Преход към интелигентно градоустройство" ("Urban Transition"), "Устойчиво използване на земята" ("Sustainable Land Use"), "Устойчиви производствени услуги" ("Sustainable Production Systems") и "Decision metrics". Повече информация как да участвате в ClimateLaunchpad, може да намерите на официалния сайт на конкурса

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?