Консулският отдел към посолството на САЩ възобновява визовите услуги

Консулският отдел към посолството на САЩ възобновява визовите услуги

Консулският отдел към посолството на Съединените американски щати в София обяви възобновяването на визовите услуги за всички категории неимигрантски визи в ограничен обем, съобщиха от посолството във вторник. От осми декември се предлагат ограничен брой места за интервюта за посетителски визи (B1, B1/B2, B2).

В момента предлагаме толкова места за интервюта, колкото позволяват местните условия, ресурсите и съображенията за сигурност, като призоваваме кандидатите да вземат предвид ограниченията и да подготвят молбите си възможно най-рано, се посочва в съобщението. Повече информация относно възобновяването на визовите интервюта може да се намери на сайта на посолството.

През последната година посолството на САЩ предоставя широка гама визови услуги. Продължава обработката на годеническите визи К1 и имигрантски визи. От посолството обръщат внимание, че ще разглеждат с предимство визите за преки роднини на американски граждани, включително международни осиновявания, годеници на американски граждани и някои молби за специални имигрантски визи. Посолството обработва всички категории имигрантски визи, но може да се очаква значително забавяне при насрочване на интервютата.

Продължава обработката на молби за подновяване на предходни B1/B2, C1/D и F визи, които отговарят на изискванията за кандидатстване без явяване на интервю. Информация относно тази процедура може да се намери на: https://ustraveldocs.com/bg_bg/bg-niv-visarenew.asp.

Споделяне

Още от България