Красен Кралев е избран за посланик на европейския волейбол

Красен Кралев е избран за посланик на европейския волейбол

Министърът на младежта и спорта в оставка Красен Кралев беше удостоен със званието Посланик на Европейския волейбол. Това стана по време на заседанието на Борда на Европейската волейболна конфедерация (CEV), което се проведе във Верона, Италия.

Почетната титла получи и председателят на Хърватския олимпийски комитет Златко Матеша. Двамата бяха наградени със специални плакети от президента на CEV Александър Боричич преди Суперфиналите на Шампионската лига по волейбол, които се проведоха късно снощи.

Кралев и Матеша ще защитават интересите на голямото волейболно семейство на Стария континент пред европейските институции. Подобна титла CEV връчва за първи път в досегашната си история. Спортният министър на България благодари за огромната чест и се ангажира, както досега, да бъде сред най-големите застъпници за волейбола, който е един от най-обичаните спортове у нас.

По време на заседанието на Борда на CEV министър Красен Кралев и президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев потвърдиха готовността на страната ни да бъде един от домакините на Европейското първенство за мъже през 2023 г.

България ще издигне съвместна кандидатура заедно с Италия, Северна Македония и Украйна. Окончателното решение ще бъде взето по време на следващото заседание на Управителния съвет на CEV.

Споделяне

Още от Спорт

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?