Кратко затишие на българо-гръцката граница, после отново блокада на Кулата

В неделя следобед всички КПП по българо-гръцката граница бяха отворени за движение на всички видове превозни средства. Никой обаче не можеше да прогнозира докога ще трае отварянето и дали гръцките фермери, които от 20 дни блокират границите, не са решили да прекратят тази форма на протест.

Отворен за преминаващите товарни автомобили и моторни превозни средства бе и възловият КПП Кулата - Промахон. За кратко пунктът бе затворен между 15.00 и 15.40 часа от фермерите, след което отново пропускаше товарни коли. В 18.00 часа трактори отново запречиха шосето пред КПП Промахон. Останалите гранични пунктове засега пропускат всички коли.

Около 12.00 ч. на Кулата пристигна председателят на Националната асоциация на българския бизнес Светлозар Николов, който се беше заканил, че заедно със съмишленици ще предприемат действия за принудително изтегляне на запречилите пункта от гръцка страна трактори. Пред журналисти той заяви, че заради променената обстановка няма да местят чуждите машини на чуждата територия.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?