Кристин Лагард: ЕС да се заеме с досиета, невъзможни досега заради британското вето

Кристин Лагард

Управляващата директорка на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард заяви, че Европейският съюз е длъжен да излезе от Брекзита, като се заеме с досиета, смятани за безнадеждни поради опасения от британско вето и най-вече подобрявайки комуникацията, предаде Франс прес.

"Сега, когато англичаните са излезли, в кавички, (...) има известен брой неща, за които съм чувала европейските комисари да казват, че са толкова сложни, че не могат да се направят заради британците", изтъкна иронично Лагард на икономически форум в южния френски град Екс-ан-Прованс. "Вероятно има неща, които може да се реши да бъдат направени, тъй като британците вече няма да седят на масата", допълни тя.

Ръководителката на МВФ отбеляза, че е необходимо най-вече Европейският съюз да подобри комуникацията си. По думите ѝ, ако има огромно разминаване във възприятията на европейските народи и действителността, това е защото има реален проблем с комуникацията.

Кристин Лагард изрази съжаление, че усилията за разясняване на отрицателните последици от излизането на Великобритания от ЕС са били абсолютно напразни.

Споделяне

Още от Европа

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?