Кризата с коронавируса вдигна рейтинга на Макрон

Кризата с коронавируса вдигна рейтинга на Макрон

Рейтингът на френския президент Еманюел Макрон се е покачил до най-високото си равнище от повече от 2 г., сочи проучване на общественото мнение, цитирано от Ройтерс.

Това се свързва с начина, по който той се справя с кризата, предизвикана от коронавируса, който очевидно печели доверието на мнозинството от французите.

Според анкетата на "Харис Ентерактив" доверие в президента са изразили 51 процента от французите. Това е 13 на сто увеличение спрямо предишния месец и е най-високият му рейтинг от януари 2018 г.

Допитването бе направено, след като в началото на тази седмица Макрон обяви в телевизионно обръщение строги ограничения върху движението на хората, за да се забави разпространението на заразата. Обръщението бе наблюдавано от 35 млн. души.

Френските власти вече затвориха ресторанти и барове, училища и ски курорти, но Макрон каза, че са необходими още по-строги ограничения, безпрецедентни в мирно време, защото броят на заразените се удвоява на всеки три дни, а на смъртните случаи - все повече.

Споделяне

Още от Коронавирус