КЗП започва масови проверки по морските ни курорти

Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва масови проверки в заведенията с нощен режим на работа по морето, обяви нейният председател Димитър Маргаритов. Основен фокус ще е качеството на алкохолните напитки.

Друг акцент в контролната дейност на КЗП това лято ще бъде спазването на изискването на закона за осигуряване на безпрепятствен достъп на хората с увреждания в туристическите обекти, посочи Маргаритов. От началото на сезона текат проверки за категоризацията и съответствието на предлаганите услуги с дадената категория на заведенията, разположени на територията на Черноморието. Проверките ще продължат до края на сезона.

Маргаритов обяви, че КЗП ще има постоянни приемни по морето във Варна, Бургас, к.к. "Слънчев бряг", Созопол, Приморско, к.к."Златни пясъци" и к.к. "Албена". Той добави, че периодично ще работят временни открити офиси в Китен, Царево и Обзор. На място туристите ще имат възможност да получат информационни материали за своите права, да получат консултация от експерт или да подадат сигнал за евентуални нарушения.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?