Лечева готова да свидетелства за спортния тотализатор

Председателят на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева е готова да даде показания в рамките на прокурорската проверка за скандала в спортния тотализатор. В понеделник Лечева се срещна с първия обвинител Борис Велчев.

"Смятам, че от наша страна трябва да окажем пълно съдействие на прокуратурата, затова дойдох, за да засвидетелствам още веднъж готовност за съдействие при цялостната проверка на тотализатора", обясни съпругата на простреляния крупен бизнесмен Манол Велев.

Прокуратурата образува проверка за дейността на тотализатора, след като уволненият му зам.-директор Нели Иванова подаде сигнал до редица държавни институции, че се готви приватизация под масата. По-късно в телевизионно интервю тя обяви, че Манол Велев искал от нея всяка седмица да му носи извлечения от отчетите и да бъде контрапункт на изпълнителния директор на дружеството Иван Иванов. След това от тотализатора отвърнаха на удара като обявиха, че ще заведат иск срещу Димитрова за уронване на престижа на организацията.

“Ще предоставим всички документи на прокуратурата, за да разсеем съмненията около дейността на сегашното ръководство на Спортния тотализатор”, заяви Лечева. Тя отиде с празни ръце при Борис Велчев, тъй като „при всички проверки, образувани от прокуратурата, се изискват различни документи”. До момента от държавното обвинение не били разпитвали никакви служители на тотализатора. 

По думите на Лечева по време срещата с Велчев не е воден разговор около разследването на инцидента със съпруга ѝ.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?