Лекар и сестра във Варна изнудвали пациент за 40 лева

Варненски кардиолог и медицинска сестра накарали пациент да си плати 40 лева за изследване, което се поема от Здравната каса, съобщиха от полицията в морския град.

Пенсионерът бил изпратен от личния си лекар с направление при специалиста, за да му бъде направено ехокардиографско изследване.

Медицинската сестра в кабинета в Пето ДКЦ обяснила на пациента, че дължи 40 лева и тъй като той не разполагал с тази сума, се разбрали да дойде след два дни.

На излизане обаче той минал през регистратурата на центъра, където се информирал, че изследването е безплатно, защото има направление и се поема от НЗОК. Дори ако е нямал направление, той е трябвало да плати само 25 лева.

Тогава пенсионерът подал жалба в сектор "Икономическа полиция" към ОДП Варна.

След два дни той отново отишъл за преглед. Преди да му бъде направено изследването медицинската сестра му поискала 40 лева, за които не му издала никакъв документ, въпреки че я попитал изрично за какво са необходими.

При последвалия оглед на местопроизшествието, извършен от разследващ полицай, банкнотите са били намерени в бюро в кабинета на кардиолога.

Започнало е досъдебно производство за изнудване.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?