Летище Търговище продадено на десетократно занижена цена

Нова оценка на активите на бившото летище в Търговище ще бъде изготвена до две седмици, съобщи в петък транспортният министър Александър Цветков. Летището беше продадено през юли т. г. за 480 хил. лева на 20-годишния студент от Добрич Иво Петров, след като единствено неговата фирма бе допусната до търг.

След като приключи и вътрешната проверка в министерството за законността на процедурата, документите по сделката може да отидат в прокуратурата.

Според оценката на лицензираните оценители пазарната стойност на активите на летището е 445 235 лева, което е 10.49% от балансовата стойност на активите, тоест почти 10 пъти по-ниска, посочи министър Цветков. Това буди основателно съмнение в коректността на процедурата, още повече, че лицензираният оценител е избран без конкурс, коментира министърът.

Иво Петров е син на строителния предприемач Иван Милев, който на парламентарните избори бе на пето място в листата на Коалиция за България в Добрич от партия Български социалдемократи на Георги Атанасов.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?