"Лев инс." подсили ръководството си с двама израелци

Застрахователната компания "Лев инс.", свързвана с арестувания бизнесмен и бивш служител на ДАНС Алексей Петров, има нови членове в ръководните си органи, които са израелски граждани. Акционерите на компанията предлагат за председател на УС да бъде избран Габриел Ласт, а за зам.-председател на Надзорния съвет - Уди Фишман.

Според съобщението от "Лев инс." и "двамата са дългогодишни професионалисти в областта на застраховането и са изключително авторитетни имена в този бизнес в световен мащаб".

Двамата ще встъпят в длъжност веднага след предстоящото общо събрание на акционерите в компанията.

Досегашният председател на УС Стефан Софиянски, който съвместяваше две длъжности, остава само главен изпълнителен директор на компанията.

Във визитната картичка, представена в съобщението, Габриел Ласт е представен като председател на УС на Delek Group от 2003 година. Групата включва компаниите Delek Motors, Delek Automotive Systems, Delek Petroleum, Delek Properties&Investment, както и Фонда за образование и култура Delek.

От 1998 г. е изпълнителен директор на Израелското дружество на застрахователните компании и на Израелската асоциация на животозастрахователните компании. Габриел Ласт завършва магистърска степен по политически науки в Университета на Хайфа и има диплома на юрист от Университета на Тел Авив.

Новият зам.-председател на Надзорния съвет Уди Фришман е изпълнителен директор на дружеството Fresh Concept Consulting. Бил е член на борда на директорите на Master Bit, както и изпълнителен директор на Leumit Iaatid, дъщерно дружество на Kupat Holim Leumit. От 2002 е директор и член на Управителния съвет на Netivey Ayalon. Фришман има магистърска степен от Университета по бизнес Recanati в Тел Авив, както и специализации от Медицинския център в Тел Авив, Holon, в Университета по медицина Саклер и Университета Каглиари в Италия.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес