Левскарите: Управляващите си направиха мечешка услуга

Левскарите: Управляващите си направиха мечешка услуга

С полицейската акция срещу фен-клуба на Левски управляващите си направиха мечешка услуга. Така не се печелят гласове преди избори. Това заявиха в сряда шефовете на Националния клуб на привържениците на Левски на специална пресконференция по повод обиска на полицията в кафето, в което се събират "сините" фенове.

В понеделник органите на реда претърсиха фен-клуба в рамките на акция срещу разпространението на наркотици. Преди това от МВР се похвалиха, че са разбили организирана престъпна група, разпространявала дрога и нанасяла средни и тежки телесни повреди. В съобщение на ведомствения пресцентър бе посочено, че заловените са фенове на новия футболен шампион.

Антов Калчев от управата на клуба на привържениците заяви обаче, че нито един от задържаните не е член на организацията, а при обиска в кафенето не са открити никакви улики.

Той опроверга твърденията в пресата от сряда, че полицията е намерила амфетамин и хероин. Единственото, което намериха, бяха знамена и едно куче, което гледаме в клуба. Там нямаше никакви наркотици. Откриха само едни прахчета на билкова основа за черен дроб. Ако имаше наркотици аз трябваше да бъда арестуван, тъй като помещението се води на мое име. Полицаите обаче дори не ми поискаха документ за самоличност, заяви Калчев. След това показа прахообразния медикамент и обясни откъде човек може да се сдобие с него.

"Акцията от понеделник беше скалъпена с цел да се разбие организацията ни. Ще искаме обяснение от полицията за случилото се. Лесно всеки може да бъде изкаран за левскар и по този начин да се злепостви официалния фен-клуб. Цялата работа беше политическа поръчка заради протестите ни пред полското посолство", добавиха "сините" фенове.

Привържениците казаха, че винаги са били трън в очите на управляващите заради активната си гражданска позиция. В последните дни те организираха две мирни протестни шествия до полското посолство заради случая с децата от Асеновград. "Само шест часа след последния протест ни спретнаха тази акция", добави председателят на клуба на привържениците Владимир Владимиров.

Феновете опровергаха и твърденията, че са били в основата на погрома пред парламента през януари и поискаха МВР да даде на обществото конкретни доказателства за всички, недоказани, според тях, обвинения.

Владимиров изчете декларация, в която се заявява, че феновете ще проучат правните възможности за завеждане на колективен иск или индивидуални жалби за уронване престижа на клуба. Делата ще бъдат срещу жълтите вестници, които разпространяват лъжливи твърдения и най-вероятно срещу вестниците "Труд" и "24 часа", които без доказателства твърдят, че при обиска са намерени амфетамин и хероин.

Единствените ни цели са да подкрепяме отбора си, да се промени закона за футболното хулиганство, който е пълен с противоречия, и на футболния клуб да се върне отнетия преди десетилетия стадион "Раковски", заявиха от клуба.

Въпреки критиките към МВР, сините фенове обаче заявиха, че работят много добре с полицията и в последните две години не е имало никакви инциденти по стадионите. "Ние сме единственият клуб в България, който има похвални и благодарствени писма от регионални полицейски шефове за безпроблемните ни гостувания в провинцията", гордо заяви Калчев.

В заключение привържениците заявиха, че чакат да получат SMS-номер за набиране на средства за лечението на две момчета от сектор "Б", а ако се съберат повече пари ще учредят благотворителна фондация.

Споделяне

Още от Спорт