Левски навърши 100 години, побеждавайки Лацио с 3:2

Снимка: Sportal.bg

Левски победи Лацио с 3:2 в юбилейния мач за своята 100-годишнина пред препълнените трибуни на Националния стадион ”Васил Левски”. Уникалното в мача бе, че всички разходи по честването на празника и хонорара на гостите бяха поети от дарения от феновете на отбора.

Първия гол вкара Мамаду Тункара от Лацио в 14-ата минута, а 20 минути по-късно Гаел Какута увеличи преднината на италианците.

Левски върна един гол в началото на втората част чрез Димитър Макриев. Отново той бе точен за 2:2 в 58-ата минута. Третият гол за Левски бе дело на 15-годишния юноша Станислав Иванов в 77-ата минута, което бе достатъчно за почетната победа за домакините.

От стартовия състав на българите само петима бяха действащи играчи - Пламен Илиев, Пламен Крумов, Орлин Старокин, Даниел Димов и Станислав Ангелов. Останалите шестима бяха легендите на тима Елин Топузаков, Даниел Боримиров, Димитър Телкийски, Христо Йовов, Александър Александров и Георги Иванов - Гонзо. По-късно се включиха в мача и други от настоящите играчи на ”сините”.

Преди срещата бяха наградени 160 от -najголемите имена в историята на клуба, а самият мач започна под аплодисментите на феновете, които изписаха символичното "Вековень" в Сектор "В", a след това и "100" със златни букви в Сектор "Б".

След края на срещата атмосферата на стадиона се "нажежи" до краен предел в очакване на 00:00 часа, когато на трибуната бяха запалени над 1000 факлин, а заря ознаменува преминаването на "сините" в новия век от историята си. Празникът на Левски завърш с масово нахлуване на привържениците на терена, където те продължиха да се забавляват.

Отбелязването на вековния юбилей на клуба бе организирано от неговата публика, която събра над 600 000 лева за честването, част от които ще бъдат дарени за развитието на Детско-юношеската школа.

Споделяне

Още от Спорт

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?