"Левски" ще получава по 3 млн. лв. годишно от Щрабаг

Титуляр на "сините" е пред продажба в клуб от ОАЕ

"Левски" ще получава по 3 млн. лв. годишно от Щрабаг

Новият генерален спонсор на "Левски" - строителната компания "Щрабаг", е превел на футболния клуб 3 млн. лв. Това съобщи членът на Надзорния съвет на "сините" Константин Папазов пред БНТ.

При подписването на спонсорския договор финансови параметри не бяха обявени. Сега Папазов каза, че "Щрабаг" ще внесе в клуба по 3 млн. лв. на година за всяка от двете години сътрудничество или общо 6 млн. лв.

Средствата обаче не са достатъчни за издръжката на клуба и погасяването на задълженията, за това ръководството ще разчита и на продажба на футболисти, за да подпомогне осигуряването отбора, стана ясно от обясненията на Папазов.

"Кошмарът вече е много по-малък. Истината е, че когато започнахме през лятото, наследихме 6 милиона лева задължения. Сега са влезли 3 милиона лева от "Щрабаг" и допълнителни приходи от други договори. Но тези пари трябват и за реално съществуване и сега... Силно се надявам, че предстоят и нови възможности пред нас, и евентуална продажба на играчи. Както и надежда за още един-два спонсора, за да доизчистим това, което имаме като стари задължения", каза Папазов.

Един от футболистите, които са пред продажба, е Паулиньо. Dsport съобщи, че бразилският халф е много близо до трансфер в клуб от Обединените арабски емирства. В момента се уточняват последни детайли преди сделката да бъде обявена. По тази причина не се бърза да се обяви името на клуба, в който ще премине Паулиньо. Очаква се българският клуб да получи около 300 000 евро за него.

Пред преминаване в друг отбор е и Найджъл Роберта.

Освен това "Левски" продължава преговорите с още една букмейкърска компания за спонсорски договор, след като вече има такъв с "Палмс бет".

Първият отбор на "сините" все още тренира в София. В четвъртък тимът заминава за подготовка в Хърватия, като треньорът Славиша Стоянович ще се присъедини направо там. Лагерът ще е до 3 февруари, като са планирани контроли със сръбския "Бачка топола" и словенските "Домжале", "Копер" и "Олимпия" (Любляна).

Споделяне

Още от Спорт

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?