Лидерът на британските лейбъристи заяви, че няма да се оттегли

Джереми Корбин
Лидерът на опозиционната британска Лейбъристка партия Джереми Корбин заяви, че няма да подаде оставка, въпреки че повече от една трета от екипа му оттегли подкрепата си за него и предизвика криза в партията след гласуването за излизане на Великобритания от ЕС, съобщи Ройтерс. 
 
Корбин, избран миналата година с убедителната подкрепа на редовите членове на партията, бе критикуван от депутати лейбъристи, че не е направил достатъчно, за да убеди милиони гласоподаватели в районите, където е силна партията, да подкрепят лагера, който бе за оставане в съюза. 
 
Корбин разпространи изявление, в което казва, че съжалява за оставките на митнистри от неговия кабинет в сянка, но няма да предаде доверието на милионите си привърженици, гласували за него, които имат нужда Лейбъристката партия да ги представлява. Който иска да има промени в ръководството на партията, ще трябва да се яви на демократични избори, на които и аз ще съм кандидат, заяви Корбин. 
 
След референдума двама депутати лейбъристи внесоха предложение да се гласува недоверие на Корбин и призоваха въпросът да бъде обсъден на заседание днес на парламентарната група на лейбъристите.
 
Вчера лидерът на лейбъристите уволни Хилари Бен, който отговаряше за външната политика, след като Бен каза, че Корбин не може да ръководи партията и да я изведе до победа на парламентарни избори. 
 
За един ден още 11 души заявиха, че се оттеглят от кабинета в сянка на лейбъристите. 
Споделяне

Още от Свят

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?