Лондон арестува 9 души за стрелбата, при която беше ранена българка

Миналата седмица при престрелка между банди, един минувач беше убит, а 52-годишна българка се бори за живота си

Лондон арестува 9 души за стрелбата, при която беше ранена българка

Девет души са били арестувани във връзка със стрелбата в квартала „Уд Грийн“ в северната част на Лондон, в която загина един човек и беше тежко ранена българка, съобщава независимата британска новинарска агенция "Ю Кей Ен Ай Пи".

Трагедията се разигра миналия петък вечерта. При стрелбата на улица с автоматично оръжие на място загина собственикът на хлебарница Ердоган Гюзел, на 42 години. Тежко ранена беше 51-годишна жена на име Соня Генчева, която е в болница и се бори за живота си. И двамата са били невинни минувачи. 

Полицията разследва дали става дума за стрелба между враждуващи банди, на която са станали жертва двамата. 

Шестима души са били арестувани на летището "Гетуик", а други трима в квартала на Лондон "Хорнси". 

Сред задържаните на "Гетуик" има две момчета на 16 години, двама мъже на 25 и на 20 години. Те са арестувани по подозрения в убийство. Две жени на 21 и на 61 години също са арестувани на "Гетуик" по подозрения в съучастие за убийство. Тримата задържани в "Хорнси" са съответно на 55, 26 и 23 години. 

Пред британски медии 34-годишната дъщеря на ранената българка – Мая, която станала свидетел на стрелбата, разказва, че майка ѝ дошла в Лондон, защото искала да започне нов живот в този град и защото много обичала британската столица. 

Споделяне

Още от Свят