Лукашенко: По-добре е да си диктатор, отколкото педал

Беларуският президент Александър Лукашенко, с когото Европа не иска да има нищо общо заради репресиите му срещу опозицията, отхвърли в неделя критиките, отправени срещу политиката му. Той заяви, че е "по-добре да е диктатор, отколкото педал", предадоха информационните агенции, цитирани от БГНЕС.

Лукашенко имаше предвид критиките на полския външен министър Радослав Сикорски и на неговия германски колега Гидо Вестервеле, който не крие хомосексуалността си.

"Първият живее във Варшава, вторият е в Берлин. Що се отнася до втория, който ме обвинява в диктатура, е, след като го чух, си рекох: По-добре е да си диктатор, отколкото педал", каза беларуският президент.

Това не е първата му нападка срещу Вестервеле. През февруари 2011 година той разказа, че признал пред германския министър, че не обича "педалите" и го посъветвал "очи в очи" да води нормален живот.

На Беларус бяха наложени санкции, включително изтегляне на посланиците на страните членки на ЕС заради арестите на представители на опозиция, особено след преизбирането на Лукашенко за президент през 2010 година с над 80% от гласовете.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?