Магистратите отказаха да прекратят делото на Красьо Черния

Софийският районен съд (СРС) отказа да прекрати делото срещу лобиста в съдебната система Красимир Георгиев - Красьо Черния, който е обвинен в лъжесвидетелстване.

Адвокатът на Георгиев поиска във вторник делото срещу него да бъде прекратено, тъй като имало процесуални нарушения. Защитникът възрази срещу начина, по който е водено разследването, повдигането на обвиненията и разпитаните свидетели, част от които са магистрати - т.е. заинтересовани.

Представителят на Георгиев заяви, че прокурор Първолета Никова, която е образувала досъдебното производство, е била разпитана като свидетел по делото, което е недопустимо според НПК. Съдът обаче не прие молбата на адвоката.

В обвинителния акт е записано, че Красимир Георгиев е заявил в разпит пред Първолета Никова, че не познава магистрати, но проверка на мобилния му телефон показа, че той е имал множество контакти с представители на съдебната система.

На днешното заседание се явиха само двама свидетели, които бяха уволнени от съдебната система заради контактите си с Георгиев. Йордан Иванов и Иван Петров обаче не си спомниха за какво са си говорили с лобиста.

Иван Димов от ВСС, който неотдавна беше уволнен и като магистрат, се оказа, че днес се е разболял внезапно и не може да дойде.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?