Майка и две деца загинаха при пожар в столицата

Снимка: БГНЕС

Майка и две деца са намерени мъртви при огледа на изгоряла триетажна сграда в центъра на столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Пожарът пламна в понеделник малко пред 6 ч. сутринта на ъгъла на улиците “Кирил и Методий” и “Стефан Стамболов” 50 – на метри от Женския пазар. По първоначална информация огънят е пламнал на таванския етаж на старата порутена къща, където е живяла Русанка с две момчета – на 5 години и 5 месеца.

Общо в къщата живеят 4 ромски семейства от Айтос с около 7 деца. Всички са роднини. Сестрата на жертвата Русанка обвини човека, който им е давал под наем жилището, на когото са плащали по 200 лева, съобщи БГНЕС. Според живеещите в сградата няма причина за пожара, не е имало запалена печка.

Те обвиниха пожарната, че е дошла със закъснение от 2 часа и по думите на ромите, вместо да гасят пожарникарите са били с кафета в ръце.

От пресцентъра на МВР уточниха, че столичните огнеборци са пристигнали на мястото 4 минути след получаване на сигнала. Огънят е потушен за 17 минути. Евакуирани са 10 души, а при разчистването и последвалия оглед са открити телата на жената и двете ѝ деца.

Споделяне

Още от България