Македонският вътрешен министър кара откраднато БМВ на Бекъм

Македонският вътрешен министър кара откраднато БМВ на Бекъм

Луксозна кола, открадната от футболната звезда Дейвид Бекъм в Испания, сега е зачислена към автопарка на македонското правителство, съобщи английският таболид “Сън” в петък. Струващото 70 хиляди паунда блиндирано БМВ Х5 бе откраднато преди една година в близост до дома на Бекъм в Мадрид.

Бившият капитан на английския национален отбор е обядвал, когато колата му е отмъкната от подземен гараж. В четвъртък македонските вестници разпространиха снимки на вътрешния министър Гордана Янкуловска в Скопие, която се качва в автомобил, приличащ много на откраднатия джип.

“Преди да достигне Македония колата е била пребоядисана поне 20 пъти в Испания, така че няма никакви доказателства, че тя е принадлежала на Бекъм”, заяви говорителят на македонската полиция Иво Котевски.

До този момент се счита, че возилото е отмъкнато от гаража от професионални крадци, които са успели да заблудят електронната система на БМВ-то със специален софтуер.

Откраднатата кола е била разтоварена с кораб до Гърция. Тя е била конфискувана при акция на македонската полиция срещу банда, занимаваща се с контрабанда на автомобили. След това БМВ-то е станало правителствен автомобил.

“Ако Бекъм си поиска колата обратно, аз лично ще му дам ключовете”, заяви Янкуловска.

До този момент две БМВ Х5 са откраднати от Бекъм в Испания, откакто той премина в Реал Мадрид  през 2003-та година. Последният инцидент бе през миналия октомври, когато струващото 100 000 паунда БМВ Х5 бе задигнато в близост до къщата му за 5 милиона паунда в покрайнините на Мадрид.

Това не е уникален случай за Балканите. В края на 205 година председателят на Софийски градски съд (СГС) Светлин Михайлов бе принуден да върне своето БМВ Х5 след като списание “Шпигел” публикува материал, че същото е откраднато в Германия. Колата бе оценена на 60 хиляди евро.

Тя е била отчуждена от прокуратурата в Сливница и дадена за ползване на СГС. България върна джипа в Германия едва след публикацията в списанието, въпреки че преди това собственикът ѝ дълго време е правил постъпки да си го върне.

Споделяне

Още от Балкани