Макрон обеща строги мерки срещу погромите на "жълтите жилетки"

Макрон обеща строги мерки срещу погромите на "жълтите жилетки"

Правителството на Франция ще предприеме строги мерки срещу хората, които са извършили погроми по време на демонстрациите на "жълтите жилетки". Това заяви френският президент Еманюел Макрон в ефира на телевизионния канал Бе Еф Ем при посещението си в Чад, съобщи БТА.

"Внимателно следих през деня какво става в страната и бях информиран за случващото се от министъра на вътрешните работи (Кристоф Кастанер). Напълно очевидно е, че френското правосъдие ще вземе много строги мерки срещу нарушителите на закона", подчерта Макрон след поредния съботен протест на "жълтите жилетки".

Сега на Франция са ѝ необходими ред и съгласие. Важно е да ликвидираме разногласията, заяви френският държавен глава.

От събота той е на двудневно посещение в Чад, където посети военната база в Нджамена, на чиято територия се намира генералният щаб на френските части, които участват в регионалната антитерористична операция "Бархан". Визитата е почти традиционна, защото президентът миналата година бе при френските части в Ниамей, в Нигер, припомня на сайта си Франс енфо.

Както и през предишни години ястията на коледната трапеза за войниците са приготвени от главния готвач на Елисейския дворец, който сега е Гийом Гомес. Със самолет в Чад бяха доставени два тона деликатеси.

Споделяне

Още от Свят

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?