Марио Монти за Берлускони: Италианците имат къса памет

Марио Монти

Политическото завръщане на Силвио Берлускони показва, че италианците имат къса памет, заяви бившият премиер Марио Монти, в интервю за германския в. "Цайт", цитирано от ДПА.

Берлускони оглавява консервативния блок, който води в проучванията на общественото мнение. Самият той не може да стане премиер поради наложената му присъда, но може да настани на поста свой близък съюзник.

В интервюто Монти го определя като "бащата на всички популисти", но отбеляза, че пазарите не се притесняват от щедрите му предизборни обещания, защото никой не очаква те да бъдат спазени. Той добави, че очаква след изборите да бъде създадена широка коалиция между лявоцентристката Демократическа партия, блока на Берлускони и, може би, крайнодясната партия Лигата.

Берлускони посочи като бъдещ премиер председателя на Европарламента Антонио Таяни. Вчера той се срещна в Брюксел с уволнени италиански работници и обеща да се намеси във въпроса за очакваното затваряне на завода за хладилници на "Уърлпул" в Торино, съобщава АП.

Споделяне

Още от Европа

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?