Мартин Димитров: Не изключвам предсрочни избори

Не изключвам предсрочни избори и ние се готвим за избори, заяви лидерът на СДС съпредседател на Синята коалиция Мартин Димитров в неделя пред БНР.

Той повтори, че основните критики на сините към правителството са свързани със спирането на реформите. Дори и в бюджета думата "реформа" я има само на едно-две места, каза Димитров. Той настоя премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента с две странички, съдържащи ясни идеи и кратка концепция за реформи, които да се дебатират. Според него това трябва да стане преди приемането на внесения проектобюджет за 2011 г.

Следващата година ще много трудна, поне от бюджетна гледна точка, каза още Мартин Димитров.

Според него никой не знае какво ще стане до последно. Това, което най-много ни притеснява е, че ще увеличават осигурителната тежест, което е много лош сигнал за България, каза лидерът на СДС. Обезпокоително е, добави той, че бюджетите на НЗОК и НОИ още не са внесени в НС, внесен е само републиканският бюджет, което е против правилата. Искаме трите бюджета да се гледат както е по закон, заедно, заяви Мартин Димитров. Имаме много сериозни възражения към бюджета, не мога да си представя да го приемем в този му вид, добави той.

Синята коалиция освен това е против промените в съдебния закон, с които се създават специализираните съдилища. Те нарушават права на гражданите, каза лидерът на СДС.

Хората вече разпознават в Синята коалиция сила вдясно. Ние ще работим и за разширяване на партиите в коалицията, посочи Мартин Димитров.

По думите му в България има нова дясна алтернатива и това е Синята коалиция. Ще се види и в пленарна зала и на други места. Факт, че в няколко села отиваме на балотаж след частични избори, което показва добра кондиция, каза още Мартин Димитров.

Споделяне

Още от България