Масларова в очакване на обвинението

Масларова в очакване на обвинението

Прокуратурата ще повдигне обвинение до десетина дни срещу бившия министър на труда и социалната политика от тройната коалиция Емилия Масларова, съобщи БТА в петък.

Масларова се отказа от депутатския си имунитет в началото на ноември м.г. заради "златния" ремонт на социалния дом в Стара Загора. За сградата бяха дадени 18.8 млн. лева или по 2450 лева на кв.м.

Извършените експертизи показват, че ремонтните дейности не би трябвало да струват повече от 5 млн. лева. Сумата от 9.8 млн. лв. бе определена от прокуратурата като възможно най-малката нанесена щета.

Едни и същи ремонтни дейности са платени веднъж от бюджета на социалното министерство и втори път по проекта "Красива България".

Венцислав Драганов е собственикът на фирмата, спечелила обществената поръчка. Той и Масларова били близки приятели от години, заявиха от прокуратурата. Оттам разследват и информациите, че фирми, свързани със съпруга на Масларова, също са участвали в ремонта.

По случая се работи от август 2008 г., когато е започнала предварителната проверка.

Преди ден стана ясно, че държавното обвинение е пред приключване на делата срещу бившите министри от кабинета "Станишев" Николай Цонев и Валери Цветанов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?