Масларова: За мен 50 000 лева са много пари

Масларова: За мен 50 000 лева са много пари
Бившият социален министър Емилия Масларова каза в сряда в парламента, че ще обжалва наложената ѝ гаранция от 50 000 лева. Преди ден прокуратурата ѝ повдигна две обвинения и ѝ наложи паричната гаранция. "Предполагам, че за тях 50 хил. лева не са пари. За мен са много пари", коментира Масларова, която е обвинена, че е присвоила 11 млн. лева. Заради това, че възнамерява да обжалва, Масларова не е платила гаранцията.

Бившият социален министър смята, че високата гаранция е "още един трик с оглед да има повече интерес".

"Но аз питам защо? Масларова ще избяга някъде ли? Че аз съм публична личност. Къде ще отида да се укрия и защо? Нито съм пренасяла наркотици, нито съм убивала, нито съм крала, нито съм извършила нещо незаконно. Аз съм дошла спокойно. Аз съм човек, който е работил за всяка една стотинка на хората и изведнъж аз ще се укрия и трябва да дам гаранция да не би някъде да избягам", каза Масларова.

"Напълно спокойна съм. Вярвам, че в съда всичко ще се докаже", посочи още тя.

Попитана дали се чувства жертва, Масларова каза: "Категорично". "Никой от вас не обърна внимание, че в продължение на четири години нямаше нито един вот на недоверие в социалната политика", похвали се тя.

"Защо не направите преглед на това какво е свършено в социалната политика през тези четири години?", попита тя журналистите.

"Естествено, че е най-удобно да атакуваш социалния министър. И сградата в Стара Загора ли е най-колосалната корупция в Република България, извършена през прехода? Идете, снимайте я, вижте я. Тя е на място. Аз не съм я изнесла на филийки в къщи. И тези 50 000 лв., ако някой си мисли, че аз съм надипляла пари вкъщи, просто жестоко се лъже", каза Масларова.

Споделяне

Още по темата

Още от България