Масларова: За мен 50 000 лева са много пари

Масларова: За мен 50 000 лева са много пари
Бившият социален министър Емилия Масларова каза в сряда в парламента, че ще обжалва наложената ѝ гаранция от 50 000 лева. Преди ден прокуратурата ѝ повдигна две обвинения и ѝ наложи паричната гаранция. "Предполагам, че за тях 50 хил. лева не са пари. За мен са много пари", коментира Масларова, която е обвинена, че е присвоила 11 млн. лева. Заради това, че възнамерява да обжалва, Масларова не е платила гаранцията.

Бившият социален министър смята, че високата гаранция е "още един трик с оглед да има повече интерес".

"Но аз питам защо? Масларова ще избяга някъде ли? Че аз съм публична личност. Къде ще отида да се укрия и защо? Нито съм пренасяла наркотици, нито съм убивала, нито съм крала, нито съм извършила нещо незаконно. Аз съм дошла спокойно. Аз съм човек, който е работил за всяка една стотинка на хората и изведнъж аз ще се укрия и трябва да дам гаранция да не би някъде да избягам", каза Масларова.

"Напълно спокойна съм. Вярвам, че в съда всичко ще се докаже", посочи още тя.

Попитана дали се чувства жертва, Масларова каза: "Категорично". "Никой от вас не обърна внимание, че в продължение на четири години нямаше нито един вот на недоверие в социалната политика", похвали се тя.

"Защо не направите преглед на това какво е свършено в социалната политика през тези четири години?", попита тя журналистите.

"Естествено, че е най-удобно да атакуваш социалния министър. И сградата в Стара Загора ли е най-колосалната корупция в Република България, извършена през прехода? Идете, снимайте я, вижте я. Тя е на място. Аз не съм я изнесла на филийки в къщи. И тези 50 000 лв., ако някой си мисли, че аз съм надипляла пари вкъщи, просто жестоко се лъже", каза Масларова.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?