Мая Манолова определи програмата на кабинета като "сборник от мечти"

"Те приеха бюджета за следващата година преди да са приели управленската си програма"

Мая Манолова определи програмата на кабинета като "сборник от мечти"

Програмата на правителството "прави впечатление освен с впечатляващия си обем, и с характера си - тя е сборник от мечти", коментира депутатът от БСП Мая Манолова в събота пред бТВ.

Според нея плановете на втория кабинет "Борисов", изброени на 160 страници не са подплатени с механизми за превръщането им в реалност.

"Това са голи обещания, няма финансиране и механизми. Прилича на една голяма лъжа към българските граждани", добави бившият зам.-председател на парламента.

"Това е един голям локум, в който хората не могат да видят своята мечта", заяви Манолова и допълни, че няма причини да вярва на кабинета "Борисов" от това, което вижда до момента.

"Те приеха бюджета за следващата година преди да са приели управленската си програма", аргументира се тя, иронизирайки, че "когато една програма има 192 приоритета, това е телефонен указател, а не програма за реформи".

Запитана за евентуално сътрудничество с АБВ на предстоящите местни избори, тя заяви, че не се чува с лидера на движението Георги Първанов. Добави и, че няма обща история с него, защото докато е водел левицата, тя все още е била част от местните структури.

Манолова обясни още, че в левицата в момента работят по проект за надграждане на БСП, който обаче не е свързан с промяна в лидерството и със сепаративни действия.

"Той е с грижа за БСП", заключи лаконично тя, декларирайки, че няма амбиции за ръководен пост в партията.

Споделяне

Още от България