Медийна група предлага поп и фолк в столичния транспорт

Срещу това четири радиа щели да рекламират общинското дружество

Медийна група предлага поп и фолк в столичния транспорт

В превозните средства на градския транспорт в София да се слушат четири радиостанции, предложиха от медийната група "BSS Media" по време на заседанието на комисията по транспорт при Столичния общински съвет в сряда, съобщи БТА.

На заседанието на комисията представители на групата предложили медийно партньорство на Столичната община, като срещу пускането на радиата (по избор на шофьорите и ватманите) ще рекламират градския транспорт.

Четирите радиостанции, влизащи в медийната група са "Веселина", "Витоша", "Меджик ФМ" и "The Voice".

Пред Mediapool шефът на транспортната комисия Радослав Тошев обясни, че градският транспорт в София е самостоятелно дружество и трябва само да реши иска ли да се рекламира по радиата и дали да се ограничава "музикалния фон" в транспортните коли до четирите станции.

Шефът на Столичната компания за градски транспорт Николай Костов коментира, че “на първо четене” смята предложението на “BSS Media” за некоректно.

“Личното ми мнение е, че всеки има своите различни вкусове и не можем да ограничаваме хората какво да слушат, докато се возят в трамвая, например”, каза той.

Костов напомни, че към момента съществува забрана водачите да огласяват целия транспорт със своите предпочитания. “Те могат да слушат каквото си поискат, стига да не нарушават спокойствието на гражданите, т.е. музиката им да бъде само в кабината”, допълни шефът на СКГТ.

Според него не е необходимо транспортът да се рекламира по радиото. “Имаме си сайт, на който много ясно можем да кажем това, което трябва да стигне до хората”, заяви Костов. “Ако пък имаме нещо конкретно за казване, можем да се договорим с медия и така нататък”, допълни той.

“BSS Media”, която е предложила екзотичната си идея за медийното партньорство със столичния транспорт придоби неотдавна вестник “Новинар”. Тя е сочена за близка до медийния бизнесмен и депутат от ДПС Делян Пеевски. Известна е неговата близост до ГЕРБ.

Групата е регистрирана в Холандия. В началото на ноември 2011 г. “А.Е. Бест съксес сървисис България” стана собственик на музикалната телевизия The Voice и на четири радиа - Magic, The Voice, “Витоша” и “Веселина”.

Управител на регистрираното в Холандия дружество е Гергана Данова. Миналата година тя напусна Нова телевизия и отиде в “Интерактив медиа сървисис”, която прави всички тв игри с есемеси и също се свързва с групата на Делян Пеевски.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?