Меглена Кунева отново бе избрана за председател на ДБГ

Меглена Кунева отново бе избрана за председател на ДБГ

Меглена Кунева отново бе избрана за председател на Движение "България на гражданите", след като подаде оставка след изборите на 12 май т.г. Бившият еврокомисар бе единственият кандидат за поста.

ДГБ вече ще има Изпълнителен съвет от 11 до 15 души, който ще представлява оперативно ръководство. Той ще бъде избран в близките дни от новия Национален съвет.

По време на Второто национално събрание на партията стана ясно, че нейна основна задача е да се яви в коалиция с Реформаторския блок на предсрочни парламентарни избори и за изборите за европарламент.

"Да се удари, Найден Зеленогорски", както пише в едно тефтерче, защото е член на България на гражданите. Знам за уволненията, знам за подслушванията, преследванията, защото си член на "България на гражданите", несправедливости, които вбесяват и те карат да искаш друга различна държава", заяви Кунева.

В основния политически документ на форума се казва, че "коалиционното правителство на БСП, ДПС и "Атака" е вредно и опасно за България, защото е правителство на задкулисните договорки, на мафията и подмяната, което задълбочава политическата криза и разделението в обществото".

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?