"Мелроуз рисорсиз" разширява дейността си с приходи от добива на газ край Галата

Благодарение на започналия добив на газ в българското газово находище в шелфа на Черно море край Галата, малката петролна и газова компания "Мелроуз рисорсиз" е повишила приходите си и има възможност да финансира по-нататъшни проучвателни дейности, без да набира повече капитал или да увеличава дълговете си. Това съобщи в четвъртък електронното издание на "Файненшъл таймс", цитирано от БТА.

Добивът на газ край Галата, който започна на 5 юни, е увеличил производството на компанията от едва 1100 барела петролен еквивалент дневно в началото на годината до 13 000 барела дневно в момента.

"Мелроуз рисорсиз" планира да продължи проучването на находищата в България и в Египет, където също е получила лицензия за добив на газ. Проектът може да бъде финансиран основно чрез приходите от продажба на газ, допълва изданието.

В момента можем да се самофинансираме, заяви главният изпълнителен директор на компанията Дейвид Къри. Благодарение на приходите от българското находище, "Мелроуз рисорсиз" планира да започне да изплаща дивиденти през май догодина, добави той.

Споделяне

Още от Бизнес