"Мемоарите на отмъщението" на бившата първа дама на Франция ще станат сюжет на филм

Валери Трирвильор

"Мемоарите на отмъщението" на бившата първа дама на Франция Валери Трирвильор, която издаде книга за шестгодишния си съвместен живот с президента Франсоа Оланд, ще стане филм.

Книгата със спомени на Трирвильор "Merci Pour le Moment" (в превод - благодаря за момента) бе издадена през септември и вече е преведена на 12 езика. Мемоарите са привлекли вниманието на филмовата продуцентка Саида Джауад, която съобщи, че търси спонсори за екранизацията им сред френски и международни компании.

Оланд се раздели с официалната си партньорка в живота миналата година, след като медиите разкриха негова любовна афера с актрисата Жули Гайе.

Валери Трирвильор, която е журналистка и работи за френското списание "Paris Match", изкара една седмица в болница, след като гръмна скандалът.

Саида Джауад заяви в интервю пред френско списание, че зрителите ще разберат много нови неща от бъдещия филм.

В книгата си бившата първа дама поставя президента социалист в доста неприятна светлина, описвайки го като бездушен човек, който не обича бедните.

Джауад обаче казва, че не се стреми да прави спорен филм, а "просто да разкаже историята на битката на една жена в любовта, дори тази история да е изключителна, тъй като мъжът, когото тя обича, е президентът".

Валери Трирвильор коментира през ноември пред Би Би Си, че книгата ѝ не е мотивирана от желание за отмъщение, а целта ѝ била "да възстанови" себе си. Тя се надява, че книгата ще "разтърси" Оланд и "ще му помогне да види грешките, които е направил и онези, които трябва да спре да прави".

Споделяне

Още от Общество

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?