Местан критикува Радев, че не е поздравил главния мюфтия

Снимка: БГНЕС

Независимият депутат и лидер на ДОСТ Лютви Местан разкритикува в четвъртък новоизбрания президент Румен Радев, че при официалното обръщение от трибуната на Народното събрание поздрави само патриарха на Българската православна църква, без да се обърне към главите на останалите вероизповедания в страната, които също присъстваха на клетвата.

В отворено писмо Местан припомня, че в България има около 1 милион граждани, които са мюсюлмани, и на всички тях Радев също е президент. Той обаче не поздравил главния мюфтия Мустафа Хаджи, както и ръководителите на католическата, протестантската, юдейската и всички останали религии.

"Дори едно събирателно обръщение "Ваши светейшества" би покрило конституционното ви задължение, че сте президент на всички български граждани. Уви – не го направихте. Ето затова няма да се уморя да повтарям, че независимо дали ще ни виждате, или не, и нас ни има и въпреки етническите, религиозните и културните ни различия и ние също сме чеда на майка България", пише още в обръщението си Местан.

Споделяне

Още от България