Министър Гагузов изтегля спешно закона за регистрацията на строителите

Министър Гагузов изтегля спешно закона за регистрацията на строителите

Министърът на регионалното развитие Асен Гагаузов обеща на браншовите организации в строителството да изтегли проектозакона за регистрацията на фирмите в бранша. На среща в четвъртък сутринта между министър Гагаузов и представители на браншовите съюзи стана ясно, че регионалното ведомство е предложило проектозакона за одобрение от правителството на редовното заседание същия ден.

Вторият текст на законопроекта беше публикуван на Интернет страницата на Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) на 25 януари. В съобщението на ведомството обаче не беше посочен никакъв срок за обсъждане с браншовите съюзи. Реакцията на национално представените браншови организации в страната - Българска стопанска камара, Българска търговско – промишлена палата, Съюза за стопанска инициатива, Асоциацията на индустриалния капитал и Камарата на предприемачите принуди МРРБ да изтегли предложението си.

Формирана е работна група с представители на всички засегнати страни, която ще прецизира текстовете на законопроекта. Групата ще реши дали регистрацията на фирмите ще се извършва от всяка браншова организация или това ще се прави централно от министерството. Министърът на регионалното развитие Асен Гагаузов се съгласи да приеме решението на работната група. Той уточни, че ще изчака браншовите съюзи да изготвят нов законопроект до десет дни, в противен случай нов закон няма да има.

Първото заседание на новата работна група ще се проведе в петък в Българска стопанска камара. 

Споделяне

Още от Бизнес