Министър Калчев готов за "лявата вълна"

Министърът на държавната администрация Димитър Калчев днес обяви в ефира на bTV, че вярва на възможността за нова лява алтернатива на управлението. Това бе казано вчера от лидера на БСП Сергей Станишев, по време на дебатите по внесения от ОДС вот на недоверие към премиера Сакскобургготски. Станишев обяви още, че левицата е готова за предизвикателството предсрочни избори.

На въпрос дали би станал част от тази лява алтернатива, министърът в кабинета на Симеон отговори: "Нека първо да се запознаем с целите, задачите и проблемите".

Във вторник - ден преди дебатите по вота, Калчев отговори отрицателно на журналистическото питане разговарял ли е по тази тема с БСП. В отговора си министърът обаче добави, че уважава много тази партия, към която принадлежи.

От началото на мандата на НДСВ Димитър Калчев всячески се опитваше да тушира връзките си с БСП и непрекъснато обясняваше, че е поканен като експерт от Симеон. Той афишираше, че за последния си кметски мандат в Русе се е явил като независим кандидат, подкрепен от левицата. За първия кметски мандат на Калчев той бе издигнат като БСП-кандидатура. Но откакто рейтингът на НДСВ и на Симеон започнаха да падат стремглаво надолу, министърът доста по-откровено да говори за "принадлежността" си към лявата партия.

Късно е за персонални промени. Могат да се направят известни, но не генерални реконструкции на правителството, каза още Димитър Калчев.

Той, както и колегите му Николай Василев и Милен Велчев, оцени вота като изключително слабо подготвен от страна на вносителите - дясната опозиция. "Беше по-слаб и от вота преди 6 месеца", коментира Калчев.

Споделяне

Още от България